Oodi Itä-Suomelle: Kaunis alkukesän kattaus

Puijon tornin 60-vuotisjuhlavuoden yksi tapahtuma on itä-suomalaista ruokakulttuuria ylistävä Oodi Itä-Suomelle. Puijon Torniravintolassa yhdistetään Kuopio Tanssii ja Soi viikonloppuna 16.-17. kesäkuuta karjalainen pitopöytä, itä-suomalainen lähiruoka-ajattelu ja kauden raaka-aineet. Viikonloppuna ravintolan menusta vastaavat yhdessä valtimolaisen Puukarin pysäkin emäntä Anni Inkeri Korhonen ja Puijon Torniravintolan keittiömestari Arthur Thure.

– Taistelen päivittäin kestävien valintojen puolesta niin omassa arjessa kuin yrityksen toiminnassa. Hyvä ruoka – minulle se tarkoittaa puhdasta, maukasta, läheltä tulevaa. Haluan säilyttää karjalaisen ruoanlaittotaidon ja puhun siitä intohimolla. Jaan tietoni ja taitoni eteenpäin vierailleni ja kollegoille, Anni kertoo.

Anni ja Arthur

Kattaus tuo esiin karjalaisen ja savolaisen ruokakulttuurin pellolta ja metsästä pöytään -filosofian sekä läheltä saatavien raaka-aineiden puhtauden ja maukkauden. Pääosaa näyttelee luomuruis, jota on tarjolla läpi aterian. Anni Inkeri Korhonen on karjalaisen ruokakulttuurin äänekäs puolestapuhuja ja uusiutuvan matkailun edelläkävijä. Hän on maailmallakin tunnettu ruokakouluttaja, jolta oppeja ovat käyneet ammentamassa myös Michelin-tason keittiömestarit.

Majatalomme vieraat saavat nauttia ruokaintohimostani ja tarinoista ruoan ympärillä. Hyvä esimerkki on luomuruisleipä, jonka teon opettelin ensimmäisenä, kun palasin takaisin juurille Valtimolle. Majatalon leivässä kiteytyy täysin minun ruokafilosofiani; kunnioitus ruokaperinteitämme kohtaan, raaka-aineiden puhtaus ja rakkaus hyvän ruoan valmistamiseen. Arvostan raaka-aineita, joiden tuotanto-olosuhteet ovat mahdollisimman suotuisat. Ruuan pitää olla kestävästi tuotettua, herkullista ja esillepano pitää olla kaunis. Oma artisti-taiteilija nousee esiin, kun nostamme ruoat vadeissa ja kipoissa vieraille pöytään. Näin teemme myös Puijon Torniravintolan menuillassa.

Puijon Torniravintolan henkilökunta kerää osan alkukesän kattauksen raaka-aineista metsästä ja yhdessä Annin johdolla niistä taiotaan esille parhaat paikalliset maut.

Torniravintolassa luotamme paikallisiin raaka-aineisiin. Tavoite on, että käytettävien raaka-aineiden tuottajat näkyvät Puijon tornista. Meillä tunnetaan tuottajat ja tiedetään, mistä liha tulee, missä vihannekset ovat kasvaneet ja mistä luonnon antimet on kerätty, Arthur avaa Torniravintolan ruokafilosofiaa.

Juhlaviikonloppuna näytetään, kuinka savolainen ja karjalainen ruokafilosofia yhdistyvät itä-suomalaiseksi makunautinnoksi. Ruoka on yksinkertaista mutta moniulotteista ja maukasta, raaka-aineen ja sesongin parhaat puolet tuodaan esiin. Menussa on tarjolla lihaa, kalaa ja kasvista sekä luomuruista, itä-suomalaisen ruokakulttuurin perustavat raaka-aineet.

Tee varaus

Menukokonaisuuden hinta on 65,-, juomapaketti 35.-. Pyrimme huomioimaan ruoka-allergiat, jotka on ilmoitettu etukäteen varausta tehdessä. Vegaaninen menu ei valitettavasti ole mahdollinen.

Kattauksia on 16.-17.6. kolme molempina päivinä. Perjantain 16.6. kattaukset klo 13, klo 17 ja klo 20. Lauantain kattaukset ovat klo 13, 16.30 ja 20. Maksuton tuolihissi liikennöi Puijon ulkoilualueelta 16.6. klo 11-18.30. Muun kesäkauden 17.6-12.8.2023 tuolihissi kuljettaa klo 11-16.

Tanssia Puijon Tornin seinämää vasten

Kuopio Tanssii ja Soi tuo Puijolle Il Posto-tanssiryhmän, joka esiintyy 16. kesäkuuta tornin seinämää vasten. Yhdistä ruokaelämykseen myös henkeäsalpaava esitys tornin seinällä. Il Posto esiintyy 16. kesäkuuta klo 16.30. Vapaa pääsy. Esityksen kesto n. 25 mi

Puijon Maja lounaslista »   |   Varaa pöytä torniravintolaan »